Det startet med en lapp som raskt ble forvandlet til forskjellige utgaver av grytelapper. Ved hjelp av symaskinen, blir skisser til modeller og modellene til morsomme hverdagsprodukter. Modellene er tegnet og sydd av meg, og har et lekent preg i form og farge. De skal være til nytte, men også få frem smilet- derfor SmileSting. Prosessen med å lage de ulike modellene gir meg masse energi, og energien gir inspirasjon til nye modeller. 

Under prosessen med å lage modellene oppdaget jeg at de "fikk liv". Spesielt gjelder det modellene som har øyne. Ved å justere litt, så kom det frem ulike personligheter. Dette resulterte i at de måtte få navn. På de ferdige modellene ligger det derfor et "historiekort" som fortelle hva navnet er og litt om deres personlighet. I tillegg er det beskrevet hva de er laget av og hvordan de kan vaskes.

Hver måned vil jeg presentere en ny modell. Flere av modellene kan kjøpes ferdig, eller du kan kjøpe mønsterpakken, og få gleden av å lage den selv. For noen modeller vil det være mulig å kjøpe materialene som den er laget av. Velg den løsningen som passer deg, og få et hverdagsprodukt du kan ha nytte og glede av selv, eller du kan gi gleden videre.

Du kan også melde deg inn i SmileSting-klubben. Da vil du få tilsendt ny mønsterpakke i posten hver måned. Innmeldingsskjema finner du under arkfanen SmileSting-klubben.

Månedens modell i mars

Ipod-mappe og pennal

Denne gangen kommer mønster på noe min mann ønsket seg. Han hadde fått ny ipad til jul og ønsket seg et trekk til den.  I høst kjøpte jeg noe "kork-stoff" som jeg hadde lyst å teste ut, så da passet det bra og lage noe "mandig" av det. 

Mønsteret denne gangen er derfor på et trekk  som har kork-detaljer. I tillegg laget jeg et pennal, - eller som min mann sa "den kan jeg jo ha ledninger i". Ikke ofte man får "sy-oppdrag" fra menn, så derfor tenkte jeg at dette kan kanskje flere dra nytte av?

Tekstil med kork er forholdsvis nytt, men gir fine detaljer og et tøft uttrykk. Det er ikke vanskelig å sy med, og man trenger ikke spesialnåler eller  spesielle syføtter (slik som ved skinn). 

Siste nytt:

Kork

Kork som tekstil

Jeg koser meg med å prøve ut nye produkter. Det nye nå er å bruke kork. Det gir et litt "røft" uttrykk, og fungerer godt sammen med andre tekstiler.

Sjekk modellen for mars, så ser du eksempel på hvordan kork kan brukes. 

I nettbutikken finner du nå 2 ulike kork-produkter.  Bredden på rullene er 63 cm og biten er kuttet i 50 x 63 cm. Produktet ligger under fanen "Vatt o.l"

Hearts and More fra Sue Pelland Design

Linjaler fra Sue Pelland Design.

I høst kom jeg over noen linjaler jeg bare måtte prøve. De er fra det amerikanske designet til Sue Pelland. Jeg som er så glad i applikasjoner, fant her noen linjaler som gjør at jeg raskt kan skjære til fine blader, blomster og hjerter mm. Går man inn på nettsiden til Sue Pelland Design, så finner man både instruksjonsvideoer og bøker som viser hvordan linjalene kan utnyttes. Jeg ble ihvertfall fanget, og gleder meg bare til å utfolde meg etter nyttår.

Sjekk i nettbutikken under "Quilteutstyr", så finner du dem.

Leaves Galore linjalsett

Linjalsettet "Leaves Galore" består av 3 linjaler som gir deg former og linjer i ulike størrelser. Skjær ut bølgene blomstergrener og blader i ulike størrelser. Det er utrolig mange variasjoner, og du sparer mye tegning og klipping.

Sjekk https://suepellanddesigns.com/, og få masse inspirasjon.

Gnomene som passer på tennbrikettene

Høstens messer og julemarkeder er over.

Tusen takk for alle hyggelige besøk, spennende samtaler og mange salg. Etter en rolig jule- og nyttårsfeiring med en ikke så hyggelig runde forkjølelse, er jeg nå igang med planleggingen av nye mønstre og modeller. Har også inne bestillinger på nye tekstiler. Følg med på nettsiden, så kommer det nyheter etterhvert. 

Legger også planer for markedsdeltakelse for 2019, så sjekk datoene og kom innom. Alltid hyggelig å prate med dere!

Håper vi sees!

 
  

Kjerringtorget 2018
Kunst, håndverk og design-messen 2018
Kunst, håndverk og designmessen 2017
"Storproduksjon" av gnomer,- snart klare for nye markeder

 
  

Litt fra utstillingen min på Kjerringtorget 2018
Et knippe av årest modeller på catwalken
SmileSting presentert på catwalken under Kunst, Håndverk og Designmessen 2017
Innimellom salgene vartet de opp med sang og musikk, -samt varm buljong

 
  

Høstmarked på Folkvang, Frogn 2018
Kjerringtorget 2017
Klar for kurs på årsmøtehelg med Norsk Quilteforbund

Nyheter

Flere nyheter