Det startet med en lapp som raskt ble forvandlet til forskjellige utgaver av grytelapper. Ved hjelp av symaskinen, blir skisser til modeller og modellene til morsomme hverdagsprodukter. Modellene er tegnet og sydd av meg, og har et lekent preg i form og farge. De skal være til nytte, men også få frem smilet- derfor SmileSting. Prosessen med å lage de ulike modellene gir meg masse energi, og energien gir inspirasjon til nye modeller. 

Under prosessen med å lage modellene oppdaget jeg at de "fikk liv". Spesielt gjelder det modellene som har øyne. Ved å justere litt, så kom det frem ulike personligheter. Dette resulterte i at de måtte få navn. På de ferdige modellene ligger det derfor et "historiekort" som fortelle hva navnet er og litt om deres personlighet. I tillegg er det beskrevet hva de er laget av og hvordan de kan vaskes.

Hver måned frem til jul, vil jeg presentere en ny modell. Flere av modellene kan kjøpes ferdig, eller du kan kjøpe mønsterpakken, og få gleden av å lage den selv. For noen modeller vil det være mulig å kjøpe materialene som den er laget av. Velg den løsningen som passer deg, og få et hverdagsprodukt du kan ha nytte og glede av selv, eller du kan gi gleden videre.

 

Månedens modell i desember

Årstidene

Denne gang har jeg lekt med farger og figurer. Ved å bruke samme "basis" har jeg gjennom å flytte /endre litt  på figurene og brukt ulike fargekombinasjoner laget en "historie" med 4 temaer. Utgangspunktet er et tre med reir. Dette har jeg så fulgt gjennom 4 årstider. Resultatet er 4 ulike brikker som danner en serie. Brikkene kan like gjerne brukes som bilder, - fordelt på 4 eller satt sammen til et større bilde - du bestemmer.

 

Siste nytt:

Twister brukt til 3 1/2 inch kvadrater

Ny "Twister"-linjal til 3 1/2 inch kvadrater.

Twister-linjalen "Primitive Pinweel Template er blitt min nye favotitt. Er du som meg, vokser haugen med rester. Ved å bruke twisterlinjalene, kan man sette sammen lapper og få et spennende resultat. Denne størrelsen på twisterlinjalen er perfekt til mindre arbeider som løpere og brikker, og jeg får brukt opp mye rester. Man kan jo også lage mer "kontrollerte" arbeider, slik jeg har gjort med Juleløperen med "Twist". Det kommer nok flere mønster med denne linjalen utover våren, - jeg gleder meg allerede til å jobbe videre med den.

Linjalen er i hardplast og med tydelig markering for riktig plassering. 4 gode gummiknotter gjør at den sitter godt på tekstilet og er grei å skjære rundt. 

Prøv den selv,- og ikke skyld på meg hvis du blir hekta!

Hvis du ønsker å sy "juleløper m/ twist" (mnd. mønster for oktober) og trenger twister-linjalen, kan du bestille dette som sett. Sjekk i nettbutikken under mønster og materialpakker

 

Tekstil med metallic prikker og fargegradering

 

Da er de nye stoffene lagt inn i nettbutikken.

Endelig har jeg fått lagt de nye rullene inn i nettbutikken. Personlig har jeg planer om en løper hvor jeg utnytter variasjonen av prikker og fargegradering, men bruker kun ett stoff. Gleder meg til å utforske mulighetene!

Klar for "Kjerringtorget"

Høstens markedssesong er igang, og første stopp er "Kjerringtorget" i Nesbyen førstkommende helg 24. - 25. august. Pakkingen er godt igang, og bilen blir full i år også.

Årets marked blir som før fylt av kjerringer som selger håndarbeid, håndtverk og hjemmelaget mat. Som i fjor vil også "Gubbetorget" arrangeres samme helg,med "gubbehåndverk" i ulike varianter. Tror det blir et spennende og variert marked i Nesbyen.

Har du tenkt deg til Kjerringtorget, så hadde det vært hyggelig om du kom innom SmileSting-standen. Kanskje vi sees? 

Kork

Kork som tekstil

Jeg koser meg med å prøve ut nye produkter. Det nye nå er å bruke kork. Det gir et litt "røft" uttrykk, og fungerer godt sammen med andre tekstiler.

Sjekk modellen for mars, så ser du eksempel på hvordan kork kan brukes. 

I nettbutikken finner du nå 2 ulike kork-produkter.  Bredden på rullene er 63 cm og biten er kuttet i 50 x 63 cm. Produktet ligger under fanen "Vatt o.l"

Gnomene som passer på tennbrikettene

Høstens messer og julemarkeder planlegges!

Tusen takk for alle hyggelige besøk, spennende samtaler og mange salg på messer og markeder i fjor. 

Planer for høsten er igang. Første messe ut er Kjerringtorget 24 - 25. august. Skal også  delta på Hørtmarkedet i Frogn 21 - 22. sept.

Julemarkeder:

23. - 24. nov: FolloDesignernes julemarked på Waldermarhøy, Ski

30.nov - 1. des.: Den lille lune, Greverud

7. - 8. des.: Julemarked Bånkall Gård, Olso

Julemarkedene er mindre lokale markeder, men veldig hyggelige. Er du ute etter unike gaver, så bare stikk innom.

Håper vi sees!

 
  

Kjerringtorget 2018
Kunst, håndverk og design-messen 2018
Kunst, håndverk og designmessen 2017
"Storproduksjon" av gnomer,- snart klare for nye markeder

 
  

Litt fra utstillingen min på Kjerringtorget 2018
Et knippe av årest modeller på catwalken
SmileSting presentert på catwalken under Kunst, Håndverk og Designmessen 2017
Innimellom salgene vartet de opp med sang og musikk, -samt varm buljong

 
  

Høstmarked på Folkvang, Frogn 2018
Kjerringtorget 2017
Klar for kurs på årsmøtehelg med Norsk Quilteforbund

Nyheter

Flere nyheter