Det startet med en lapp som raskt ble forvandlet til forskjellige utgaver av grytelapper. Ved hjelp av symaskinen, blir skisser til modeller og modellene til morsomme hverdagsprodukter. Modellene er tegnet og sydd av meg, og har et lekent preg i form og farge. De skal være til nytte, men også få frem smilet- derfor SmileSting. Prosessen med å lage de ulike modellene gir meg masse energi, og energien gir inspirasjon til nye modeller. 

Under prosessen med å lage modellene oppdaget jeg at de "fikk liv". Spesielt gjelder det modellene som har øyne. Ved å justere litt, så kom det frem ulike personligheter. Dette resulterte i at de måtte få navn. På de ferdige modellene ligger det derfor et "historiekort" som fortelle hva navnet er og litt om deres personlighet/inspirasjonsbakgrunn. I tillegg er det beskrevet hva de er laget av og hvordan de kan vaskes. Etterhvert som jeg har blitt bedre i quilting og lappesøm, har jeg produksjonen dreid seg mer mot løpere og brikker. Det har blitt greit salg på messer og markeder nå etter pandemien, så modellene forsvinner før jeg får lagt dem ut. Kommer du innom på markeder jeg er, så ser du mer av hva jeg lager. Hvilke markeder jeg deltar på, vil stå lenger ned på siden.

Siden jeg hadde behov for et visst utvalg tekstil, vatt og syutstyr til min "produksjon", tenkte jeg kanskje det gjelder andre også. Jeg har derfor lagt opp til en nettbutikk med litt forskjellig. Ettersom jeg får flere ideer og større tilgang, vil også utvalget øke. Sjekk ut så ser du hva jeg kan by på. Det viktigste er at flere kan få inspirasjon til å lage ting selv.

I 2 1/2 år har jeg lagt ut et nytt mønster hver måned. Totalt er det blitt 32 mønster. Disse vises i fanen SmileSting-mønster og kan kjøpes i nettbutikken. Det har blitt pause i mønsterproduksjonen som lages for salg. Kursoppdrag har gjort at mønster til dette har blitt fokus i tillegg til å lage nye modeller for salg. Kanskje vil kursmodellene komme som mønster her, vi får se :-)

Siste nytt:

Litt av hvert

Tiden flyr, men det skjer da ting allikevel. Jeg har vært opptatt av å teste ut nye mønster samt gjøre ferdig topper som skulle quiltes. Dette er da noe av resultatene, og de er tatt med for salg i Glasshytta i Vivestad. Der får de komme til sin rett sammen med nydelige vinglass, vaser og andre flotte bruksglass.

Masse nyheter i butikken!

Da har jeg endelig fått tid til å oppdatere nettbutikken med de nye varene. Har fått inn både nye stoffer, syutstyr og mønster fra ByAnnie. Sjekk ut de ulike sidene, og se om det er noe du trenger :-)

Start-modellen på kurs i papirsøm

I mars holdt jeg kurs i papirsøm for ivrige damer i Oppegård Husflidslag. Vi startet med en bie,- en modell som er relativt enkel men gir innføring i teknikken. Siden vi hadde helgekurs og god tid, startet alle på et litt mer avansert prosjekt. Dette bildet har alle nå laget ferdig hjemme, og flere av dem har laget flere prosjekter og blitt ivrige papirsøm-entusiaster.

Jeg har tatt inn Add-A-Quaterlinjalen,- i både 6 og 12 inch størrelse samt settt med begge. Dette er en god linjal til papirsøm som hjelper med bretting avpapiret og skjæring av sømrom. Sjekk i nettbutikken.

Sommerproduksjon på hytta

Back in Business!

Da er ferien over, og hverdagen er i ferd med å falle på plass. Fortsatt er det fint vær utenfor, men nå må det produseres! Kjerringtorget nærmer seg, og lukkekanter må syes. I tillegg skal stand planlegges og det skal prises og pakkes. Kanskje skal du også igang med deltakelse på markeder eller skal du sy julegaver i år? Det er bare å finne frem kreativiteten og sette igang! Mulig du må supplere litt,- da er det bare å sjekke lokale butikker og/eller nettbutikker. Håper du får en hyggelig sensommer og høst uansett hva du skal igang med.

Kos deg med noen sensommerdager!

Har fått ny sending fra USA. Har forelsket meg i fargene og boblene i serien Sunflower Dreamscapes, og supplert med noen flere farger. Du finner de i nettbutikken under respektive farger. Jeg er klar for å bruke dem i noen prosjekter!

Bakstykkestoffer i serien Circle Play

Nye bakstykkestoffer er kommet inn!

Har tatt inn flere ruller i samme serie. De flerfargede er nesten for fine til å bruke på baksiden, så jeg har allerede laget en bag i et mønster fra ByAnnie. Bilde finnes på facebooksiden til SmileSting.

Stadig flere produkter fra ByAnnie kommer inn i nettbutikken. Jeg har nå hardware i bredde 1 inch i tillegg til de som allerede ligger inne i 1,5 inch.  Det er kommet flere mønster og bedre utvalg av farger i glidelås, mesh og elastikk.  

Når det gjelder elastikk / fold-over elastikk, så kommer jeg til å satse på dette som metervare. Det blir adskillig billigere enn å kjøpe småpakkene som er på 2 yard.  Vil prøve å ha et fargeutvalg som finnes i både elastikk, mesh og glidelås. På den måten kan du velge å gå for samme palett eller bytte  fritt,- en vanskelig men morsom utfordring!

Et snev av vintermorro?

Herlige småbilder

Da har de herlige stoffene i serien Crystal Lane kommet inn. Disse har jeg gledet meg til for her skulle jeg lage koselige barnetepper eller søte veggbilder :-) Vi får se hva det blir. Stoffene ligger for salg under fanen vintermotiv.

Det har begynt å komme inn julestoffer. Grunnet fraktutfordringer rundt om i verden, må vi bare være tålmodige. Kanskje du kan kose deg med snømennene i denne koselige serien Merry and Bright fra designerne Me and my sister designs.

Modeller i Glasshytte i Vivestad

Høsten kommer

Siden det ikke ble noe Kjerringtorg i år heller, har jeg levert flere modeller i verkstedet til min søster. Kombinasjonen glass og løpere/brikker er herlig.  Det får frem fargene i begge produktene, og og er jo en praktisk kombo. Sjekk gjerne ut Glasshytta i Vivestad på nett og facebook. Der vil du se utstillinger hvor tekstil og glass er sammen, samt hennes nydelige glassmodeller!.

Flere herlige farger fra Melange

Nye farger fra Melange - Høstlyng!

Her kommer en ny fargekombinasjon fra Melange. Fargene minner om høst med sine herlige lyngfarger!Jeg elsker disse ensfargede stoffene, og skulle gjerne hatt alle ( de finnes i et utall av farger). Heldigvis har jeg nå opparbeidet et godt utvalg av farger, og jeg har defor lagt serien under sin egen fane.

Siden de er litt "spettet", oppleves de ikke "flate" men har masse liv. Fungerer godt både ved å kun bruke melange-stoffer eller sammen med andre serier.  Sjekk ut i nettbutikken, så ser du hvilke farger jeg har tatt inn. Kanskje frister de deg også?

Nytt år og nye muligheter!

Markeder og messer:

Gnomene som passer på tennbrikettene

Hva er planene for 2023

Det var koselig å kunne komme seg ut og treffe folk igjen. Markedene er nå tilbake til normalen, og jeg gleder meg!

Jeg satser på å delta på de samme som jeg har vært på tidligere. Det er så hyggelig å møte på folk man har hilst på før, samt å treffe nye  mennesker som gleder seg til å se hva markedene har å by på.

Første messe ut pleier å være Kjerringtorget i Nesbyen som arrangeres siste helgen i august, 26. - 27. august. Satser på at vi kan møtes der nå i 2023 :-)

Høstmarkedet i Frogn er også igang med forberedelser. Dato er 22. - 23. september

Planer for julemarkeder:  Disse er de lokale markedene som er mest aktuelle

Den lille lune julemessen, Greverud 9. - 10 des.

Julemarked Bånkall Gård, Oslo

Julemarkedene er mindre lokale markeder, men veldig hyggelige. Er du ute etter unike gaver, så bare stikk innom.

Håper vi sees!

 
  

Julemarked på Bånkall Gård 2019
Kunst, håndverk og design-messen 2018
Kunst, håndverk og designmessen 2017
"Storproduksjon" av gnomer,- snart klare for nye markeder

 
  

Kjerringtorget 2019
Litt fra utstillingen min på Kjerringtorget 2018
Et knippe av årest modeller på catwalken
SmileSting presentert på catwalken under Kunst, Håndverk og Designmessen 2017
Innimellom salgene vartet de opp med sang og musikk, -samt varm buljong

 
  

Høstmarked på Folkvang, Frogn 2018
Kjerringtorget 2017
Klar for kurs på årsmøtehelg med Norsk Quilteforbund

Hva skjer?

 • Bakstykkestoffer på fremsiden!

  Bakstykkestoffer på fremsiden!

  Falt for de herlige fargene i serien Circle Play, og brukte det på fremsiden av bagen Double Zip Bag fra ByAnnie

  Les mer…
  24.03.2022 11:19
 • Høstkjærlighet

  Høstkjærlighet

  Ja for jeg elsker faktisk høsten! Det blir så flotte farger, man kan (forhåpentligvis) høste noe av det man sådde i vår og man kan begynne å tenke på julegaver :-)     

  Les mer…
  05.02.2021 15:20
 • Godkjenning i boks!

  Godkjenning i boks!

  Har endelig tatt mot til meg og sendt inn søknad for godkjenning som "Husflidhåndverker".  Opplever at det gir meg en annerkjennelse som jeg trengte nå.

  Les mer…
  07.07.2020 15:33
 • Julemarkedene er igang

  Julemarkedene er igang

  Rundt om i landet arrangeres det små og store julemarkeder. SmileSting er selvsagt representert på noen lokale arrangement.

  Les mer…
  03.12.2019 08:15
 • Friske Frodige Fantasifulle Frogn

  Friske Frodige Fantasifulle Frogn

  Bygdekvinnelaget i Frogn hadde igjen lagt tilrette for et flott høstmarked i strålende sol.

  Les mer…
  01.10.2019 09:47

Flere nyheter

lagt til handlevogn