Det startet med en lapp som raskt ble forvandlet til forskjellige utgaver av grytelapper. Ved hjelp av symaskinen, blir skisser til modeller og modellene til morsomme hverdagsprodukter. Modellene er tegnet og sydd av meg, og har et lekent preg i form og farge. De skal være til nytte, men også få frem smilet- derfor SmileSting. Prosessen med å lage de ulike modellene gir meg masse energi, og energien gir inspirasjon til nye modeller. 

Under prosessen med å lage modellene oppdaget jeg at de "fikk liv". Spesielt gjelder det modellene som har øyne. Ved å justere litt, så kom det frem ulike personligheter. Dette resulterte i at de måtte få navn. På de ferdige modellene ligger det derfor et "historiekort" som fortelle hva navnet er og litt om deres personlighet. I tillegg er det beskrevet hva de er laget av og hvordan de kan vaskes.

I 2 1/2 år har jeg lagt ut et nytt mønster hver måned. Totalt er det blitt 32 mønster. Disse vises i fanen SmileSting-mønster og kan kjøpes i nettbutikken. Videre utover vil jeg fortsette med å lage nye mønster, men noe sjeldnere. På den måten får jeg tid til å gjennomarbeide nye ideer. Vanskelighetsgraden vil nok også justeres litt opp, men fortsatt skal det være lagt opp slik at de fleste kan klare å lage sitt eget eksemplar av modellen.

Siden jeg hadde behov for et visst utvalg tekstil, vatt og syutstyr til min "produksjon", tenkte jeg kanskje de gjelder andre også. Jeg har derfor lagt opp til en nettbutikk med litt forskjellig. Ettersom jeg får flere ideer og større tilgang, vil også utvalget øke. Noe vil du finne i andre butikker, men jeg prøver også å velge produkter som ikke er like tilgjengelig i Norge. Sjekk ut så ser du hva jeg kan by på. Det viktigste er at flere kan få inspirasjon til å lage ting selv.

Nytt år og nye muligheter!

Har du noen nyttårs-forsetter? Jeg har bestemt å utfordre meg selv noen ganger i løpet av dette året. Det er ikke alltid like lett å jobbe med et prosjekt som en ser ikke blir helt som forventet. Øvelse gjør mester, men veien til mester krever litt ekstra pågangsmot. Har du noe du vil utfordre deg selv på?

For det første skal jeg utfordre meg selv med å sy buede former. Før jul fikk jeg inn linjalene Wonder Curve Ruler og QCR Mini fra Sew Kind of Wonderful. Begge linjalene har gode instruksjoner i pakken så nå er jeg igang. Har også tatt inn boka Mini Wonderful Curves med 16 mønster for å få inspirasjon til å sette igang. Min første modell ble i "vinterfarger", og det var faktisk enklere enn jeg hadde trodd fordi det var så gode instruksjoner. Dette skal jeg gjøre mer av!

Det andre jeg skal utfordre meg på, er å frihåndsquilte mer og quilte med linjaler. Har vært på kurs med Merete, men det er liksom ikke så gøy når stingene blir ujevne og linjene forskyver seg. Ja jeg vet at dette krever trening, - og det er det som blir min utfordring. Derfor har jeg bestemt at jeg skal lage noen modeller til meg selv som ikke er perfekte! Egentlig er det jo bare vi som syr, som ser at stingene ikke er jevne, og buene ikke like. 

Så altså,- her er mitt første vinterprosjekt: Winter Jewels fra boka "Mini Wonderful Curves". Jeg har brukt linjalen QCR Mini og quiltet ivei. Ikke perfekt, men den har kommet opp på veggen allikevel.  Har du tenkt å utfordre deg selv i løpet av året? 

Jeg har fått nye produkter i nettbutikken, så sjekk gjerne for å se om det er noe du må supplere med for å komme igang med dine utfordringer!

Desember er her!

Førjulshygge

Tross virus og smittetiltak, så er vi kommet til desember. Godt vi har en så hyggelig hobby at vi kan bruke innetiden til å skape koselige elementer.

Jeg har laget løper med linjalene "Leaves Galore". Med første lyset tent er det bare å vente på noen (forhåpentligvis) hyggelige juledager med de nærmeste.

Kanskje skulle jeg sy noen flere julegaver mens jeg venter?

Autumn Love

Jeg elsker høsten!

Og vipps så var sommeren over og hverdagen er i ferd med å innhente oss!

Min sommer ble litt annerledes enn planlagt ved juletider. Har vært mye med familien, på hytta og fjellet. Praktisk da og ha et prosjekt som krever håndsøm. Har nå bare 1 bilde igjen før jeg kan sette sammen teppet "Autumn Love"( Lori Holt).      

Ja for jeg elsker faktisk høsten! Det blir så flotte farger, man kan (forhåpentligvis) høste noe av det man sådde i vår og man kan begynne å tenke på julegaver :-)

        

Høsten byr på nye utfordringer for mange,- skole og studier, nytt program i quiltelaget og kanskje et kurs?! Jeg har brukt første uka til å rydde litt og gjort om i nettbutikken. Det er noe endringer på sidevisningene og jeg har endret oppsettet for bestilling  av tekstilene. Du forholder deg nå til cm når du bestiller stoffer også (slik oppsettet har vært på vatt). Håper det gjør det enklere.         

Har endelig fått lagt inn flere av de nye tekstilene, og venter på noen ruller til som skal være på vei. Det er bare å sjekke ut om det er noe som kan friste!

          

Siste nytt:

Herlige farger

Enda en herlig fargepalett!

Har fått enda flere ruller med herlige farger fra serien "Melange". Disse legges ut i nettbutikken så snart jeg får registrert dem. 

Høstfarger

Høstfargene er kommet

Høsten er kommet og jeg har fått høstfarger inn i butikken. Gleder meg til å sette igang med alle (?) prosjektene jeg har tenkt ut. Godt vi har planlagt syhelger i quiltelagene våre :-)

Rullene er fra seriene Melange og Quilters Shadow, - ensfargede men med litt "liv" i form av skygger og "vevstruktur". Herlig å bare bruke fargene som effekt i tepper og løpere.                                  Lyst til å prøve? Tekstilene ligger i nettbutikken.

Vinterstemning!

Forsmak på vinteren!

Har fått inn noen fine, litt annerledes tekstiler. Her kan man bruke fantasien, og sette sammen bilder og andre tekstiler.  Jeg skal ihvertfall lage en julekalender og noen puter samt bilder til veggen og......... Ja her er det bare å fantasere. Best å sette igang før inspirasjonen blir borte!

Strykematte i 100 % ull

Etter å ha sydd mange hurtighjørner, skråsømmer og små biter er jeg blitt veldig glad i ull-matta mi. Den ligger på strykebordet mitt nå. Sikrer at bitene ikke strekker seg ut av fasong når jeg stryker /presser sømmen. Har tatt noen matter inn i nettbutikken. De har størrelsen 9 x 9 inch. Hendig størrelse å ha ved siden av symaskinen og til å ta med på kurs og sy-samlinger når vi igjen kan samles. Min blir med til Sørmarka til høsten!

For å forenkle kuttingen, finnes det selvsagt linjaler. Jeg har tatt inn i butikken en trekantlinjal fra Clearview. Den har tydelig markering av linjer, og har høyde tilsvarende 10 inch. En svært annvennelig linjal for kutting av både små og store vinkler.  Fest gjennomsiktige ringer fra True-Grip, så sitter den stabilt ved kutting.

Nyhet:

Nå har jeg også fått inn større ull-matter. De er 17 x 17 inch og perfekt som alternativ til strykebord på hytta og i bobilen/campingvogna! Jeg skal ha en slik på hytta!

Eggende farger

Måtte finne frem noen glade farger nå i disse "korona-tider"

I tillegg nærmer det seg påske. Da kunne man fylle på med noen egg, - og så var de helt "innafor" å bruke utover nå. 

Man blir glad av farger, og det er deilig å kunne rote litt i hyller og skap for å se om man finner noe som lyser opp hverdagen. Innimellom kan man jo ta frem boksen med "ufoer", og ferdigstille et tidligere planlagt prosjekt. Personlig har jeg fått jentene hjem etter stengte studiesteder. Morsomt når de også tenker ut mulige syprosjekter, og vi sammen kan ta frem tekstiler og bånd. Tror vi skal få dagene til å gå tross alle dystre "innedager" som er meldt.

Vi er heldige som har en slik kreativ hobby. Kanskje skal du lage noe til noen som trenger en oppmerksomhet?Trenger du å fylle på med litt tekstil, vatt eller andre ting, så sjekk ut i nettbutikken. Jeg sender så lenge posten er villig til å ta imot! Bor du i nærområdet, så lager vi en avtale for levering. Skulle du ønske å komme for å se selv, er det bare å ta kontakt i forkant. Jeg er tilhenger av god håndvask, og har håndsprit lett tilgjengelig. Ellers følger vi de rådene som kommer fra helsemyndighetene.

Så, - inntil situasjonen normaliserer seg - ta vare på deg og dine. 

Kniver fra True Cut

Har fått inn flere rullekniver fra True Cut. Skjæreknivene har noe spesiell vinkel (ergonomisk), men dette er gull verd når du skal skjære mye. Ved å endre på grepet, vil du kunne spare håndleddet ditt for statisk belastning. Bruker du linjalene fra True Cut, kan kniven settes i sporet på linjalen, og du får et sikrere kutt langs linjalen. Perfekt til lange skjær.

Har også tatt inn noen sirkelkniver. Med den kan du skjære ut sirkler i diameter fra 2 til 12 inches.

Det kommer nye tekstiler inn i nettbutikken. Sjekk ut og se om det er noen du trenger å supplere med. 

Twister brukt til 3 1/2 inch kvadrater

Ny "Twister"-linjal til 3 1/2 inch kvadrater.

Twister-linjalen "Primitive Pinweel Template er blitt min nye favotitt. Er du som meg, vokser haugen med rester. Ved å bruke twisterlinjalene, kan man sette sammen lapper og få et spennende resultat. Denne størrelsen på twisterlinjalen er perfekt til mindre arbeider som løpere og brikker, og jeg får brukt opp mye rester. Man kan jo også lage mer "kontrollerte" arbeider, slik jeg har gjort med Juleløperen med "Twist". Det kommer nok flere mønster med denne linjalen utover våren, - jeg gleder meg allerede til å jobbe videre med den.

Linjalen er i hardplast og med tydelig markering for riktig plassering. 4 gode gummiknotter gjør at den sitter godt på tekstilet og er grei å skjære rundt. 

Prøv den selv,- og ikke skyld på meg hvis du blir hekta!

Hvis du ønsker å sy "juleløper m/ twist" (mnd. mønster for oktober) og trenger twister-linjalen, kan du bestille dette som sett. Sjekk i nettbutikken under mønster og materialpakker

Gnomene som passer på tennbrikettene

Høstens messer og julemarkeder for 2020 planlegges!

Tusen takk for alle hyggelige besøk, spennende samtaler og mange salg på messer og markeder i fjor. 

Planer for høsten er igang, men crona-utbruddet har gjort at det blir noen endringer . Første messe ut var Kjerringtorget 29. - 30. august, men den er avlyst. Andre markeder i høst har også valgt å avlyse. Vi får se hvordan smitte-spredningen utvikler seg når det åpnes opp igjen. Forhåpentligvis kan man arrangere julemarkeder, så vi får satse på å møtes da. Hadde vært hyggelig om man fikk arrangert noe.

Planer for julemarkeder:  Disse er de lokale markedene som er mest aktuelle

FolloDesignernes julemarked, Ski

Den lille lune, Greverud

Julemarked Bånkall Gård, Olso

Julemarkedene er mindre lokale markeder, men veldig hyggelige. Er du ute etter unike gaver, så bare stikk innom.

Håper vi sees!

 
  

Julemarked på Bånkall Gård 2019
Kunst, håndverk og design-messen 2018
Kunst, håndverk og designmessen 2017
"Storproduksjon" av gnomer,- snart klare for nye markeder

 
  

Kjerringtorget 2019
Litt fra utstillingen min på Kjerringtorget 2018
Et knippe av årest modeller på catwalken
SmileSting presentert på catwalken under Kunst, Håndverk og Designmessen 2017
Innimellom salgene vartet de opp med sang og musikk, -samt varm buljong

 
  

Høstmarked på Folkvang, Frogn 2018
Kjerringtorget 2017
Klar for kurs på årsmøtehelg med Norsk Quilteforbund

Nyheter

Flere nyheter