Det startet med en lapp som raskt ble forvandlet til forskjellige utgaver av grytelapper. Ved hjelp av symaskinen, blir skisser til modeller og modellene til morsomme hverdagsprodukter. Modellene er tegnet og sydd av meg, og har et lekent preg i form og farge. De skal være til nytte, men også få frem smilet- derfor SmileSting. Prosessen med å lage de ulike modellene gir meg masse energi, og energien gir inspirasjon til nye modeller. Kommer du innom på markeder jeg er, så ser du mer av hva jeg lager. Hvilke markeder jeg deltar på, vil stå lenger ned på siden.

Siden jeg hadde behov for et visst utvalg tekstil, vatt og syutstyr til min "produksjon", tenkte jeg kanskje det gjelder andre også. Jeg har derfor lagt opp til en nettbutikk med litt forskjellig. Ettersom jeg får flere ideer og større tilgang, vil også utvalget øke. Sjekk ut så ser du hva jeg kan by på. Det viktigste er at flere kan få inspirasjon til å lage ting selv.

I 2 1/2 år har jeg lagt ut et nytt mønster hver måned. Totalt er det blitt 32 mønster. Disse vises i fanen SmileSting-mønster og kan kjøpes i nettbutikken. Det har blitt pause i mønsterproduksjonen som lages for salg. Kursoppdrag har gjort at mønster til dette har blitt fokus i tillegg til å lage nye modeller for salg. Kanskje vil kursmodellene komme som mønster her, vi får se :-)

Siste nytt:

Nå er det ikke mye ferie!

Masse nyheter er kommet inn etter siste innkjøpsmesse. Det er derfor mange nye produkter blandt både tekstiler, tråd, sysaker, ByAnnie-mønster mm. Mer er også i bestilling, og blir lagt inn etterhvert som det ankommer.

Selv har jeg masse planer, og skulle bare ønske dagene ikke gikk så fort :-)

Hva med å kose seg i stoffbunken med alle de friske fargene? Lage noe nytt til påske?? Jeg har allerede begynt litt, men det blir mer så snart jeg har fått oppdatert nettbutikken. 

Nettbutikken tar juleferie!

Da nærmer det seg jul,- og jeg tar med familien opp på hytta. Nettbutikken vil derfor være stengt for levering fra og med tirsdag 19. desember og til over nytt år. Starter på igjen 2. januar. I mellomtiden vil jeg ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Aurifil 50 W tråd

Når man syr patchwork/lappesøm er det viktig med god tråd. Jeg har bestemt meg for å ta inn noen basisfarger av bomullstråd fra Aurifil, - et annerkjent merke i "quilteverdenen". I første omgang tar jeg inn 50 W tråd på spoler med 1100 m (orange spoler). Dette er tråd som fungerer godt i symaskinen til sammensying, men også til quilting som skal gli godt inn. 

I sortementet har jeg tatt inn noen basisfarger i grått og beige, men jeg vil også ha noen andre gode standardfarger. Dettevil nok utvides etterhvert som jeg ser behovet. I tillegg har jeg plukket med noen melerte farger fordi jeg selv også liker å quilte med denne tråden. Melert tråd gir et spennende spill i quiltingen, - bare prøv :-)

Høstfarger

Høstens fargepalett

Høsten er for meg en vidunderlig fargefest. Derfor falt jeg pladask for serien Forest Frolic. De orange og rødtonene står flott til det brune og beige. Høstblomster, blader og sopp skaper fargeglede i en ellers mørkere årstid.  Sjekk ut fargefanene for rød, orange, brun og beige hvis du vil spe på med litt herlig høstpalett.

Denne gangen har jeg også tatt inn en rull med blomster på beige bunn i Canvas. Dette er et tykkere tekstil som er supert til vesker og bagger. Har oggså  noen få Jelly Roll'er hvor hele serien er med.

Desert Oasis fra Moda

Denne serien fra Moda heter Desert Oasis, og er i farger som blåturkis, grønn og bruntoner, - en fargepalett som minner og sensommer, sand og hav. Jeg har tatt inn et lite utvalg fra serien som jeg tror kan fungere godt sammen. Kanskje en løper eller et slumreteppe? 

Ruller fra serien Reindeer Games

Årets julestoffer har kommet inn. Denne gangen er det to ulike serier. Begge har basefarge rødt, men i to ulike fargevarianter.

Reindeer Games er en litt morsom utgave, med små reinsdyrhoder og plokastenger som motiver. I tillegg kan du suplere med litt nett-mønster og striper for å få et skikkelig juleteppe eller juleløper/brikker/kurver mm. Bare å komme igang før julestria tar en.

Den andre serien heter Jolly Good, og består av en mørkere rød sammen med grønt. Minner meg egentlig litt om innpakningspapir???

Tekstilene er ikke utpreget "julete", så jeg har allerede laget noen toalettvesker og mapper for strikkepinner i disse tekstilene. 

Masse nyheter i butikken!

Da har jeg endelig fått tid til å oppdatere nettbutikken med de nye varene. Har fått inn både nye stoffer, syutstyr og mønster fra ByAnnie. Sjekk ut de ulike sidene, og se om det er noe du trenger :-)

Kursvirksomhet

Start-modellen på kurs i papirsøm

I mars holdt jeg kurs i papirsøm for ivrige damer i Oppegård Husflidslag. Vi startet med en bie,- en modell som er relativt enkel men gir innføring i teknikken. Siden vi hadde helgekurs og god tid, startet alle på et litt mer avansert prosjekt. Dette bildet har alle nå laget ferdig hjemme, og flere av dem har laget flere prosjekter og blitt ivrige papirsøm-entusiaster.

Jeg har tatt inn Add-A-Quaterlinjalen,- i både 6 og 12 inch størrelse samt settt med begge. Dette er en god linjal til papirsøm som hjelper med bretting avpapiret og skjæring av sømrom. Sjekk i nettbutikken.

Modeller i Glasshytte i Vivestad

Litt av hvert

Tiden flyr, men det skjer da ting allikevel. Jeg har vært opptatt av å teste ut nye mønster samt gjøre ferdig topper som skulle quiltes. Dette er da noe av resultatene, og de er tatt med for salg i Glasshytta i Vivestad. Der får de komme til sin rett sammen med nydelige vinglass, vaser og andre flotte bruksglass.

Markeder og messer:

Gnomene som passer på tennbrikettene

Hva er planene for 2024

Det var koselig å kunne komme seg ut og treffe folk igjen. Markedene er nå tilbake til normalen, og jeg gleder meg!

Jeg satser på å delta på de samme som jeg har vært på tidligere. Det er så hyggelig å møte folk man har hilst på før, samt å treffe nye  mennesker som gleder seg til å se hva markedene har å by på.

Første marked ut pleier å være Kjerringtorget i Nesbyen som arrangeres siste helgen i august, 24.- 25. august. Satser på at vi kan møtes der nå i 2024 :-)

Høstmarkedet i Frogn er også igang med forberedelser. Dato er 21. - 22. september

Planer for julemarkeder:  Disse er de lokale markedene som er mest aktuelle

Den lille lune julemessen, Greverud 30. nov - 1. des.

Julemarked Bånkall Gård, Oslo

Julemarkedene er mindre lokale markeder, men veldig hyggelige. Er du ute etter unike gaver, så bare stikk innom.

Håper vi sees!

 
  

Julemarked på Bånkall Gård 2019
Kunst, håndverk og design-messen 2018
Kunst, håndverk og designmessen 2017
"Storproduksjon" av gnomer,- snart klare for nye markeder

 
  

Kjerringtorget 2019
Litt fra utstillingen min på Kjerringtorget 2018
Et knippe av årest modeller på catwalken
SmileSting presentert på catwalken under Kunst, Håndverk og Designmessen 2017
Innimellom salgene vartet de opp med sang og musikk, -samt varm buljong

 
  

Høstmarked på Folkvang, Frogn 2018
Kjerringtorget 2017
Klar for kurs på årsmøtehelg med Norsk Quilteforbund

Hva skjer?

 • Bakstykkestoffer på fremsiden!

  Bakstykkestoffer på fremsiden!

  Falt for de herlige fargene i serien Circle Play, og brukte det på fremsiden av bagen Double Zip Bag fra ByAnnie

  Les mer…
  24.03.2022 11:19
 • Høstkjærlighet

  Høstkjærlighet

  Ja for jeg elsker faktisk høsten! Det blir så flotte farger, man kan (forhåpentligvis) høste noe av det man sådde i vår og man kan begynne å tenke på julegaver :-)     

  Les mer…
  05.02.2021 15:20
 • Godkjenning i boks!

  Godkjenning i boks!

  Har endelig tatt mot til meg og sendt inn søknad for godkjenning som "Husflidhåndverker".  Opplever at det gir meg en annerkjennelse som jeg trengte nå.

  Les mer…
  07.07.2020 15:33
 • Julemarkedene er igang

  Julemarkedene er igang

  Rundt om i landet arrangeres det små og store julemarkeder. SmileSting er selvsagt representert på noen lokale arrangement.

  Les mer…
  03.12.2019 08:15
 • Friske Frodige Fantasifulle Frogn

  Friske Frodige Fantasifulle Frogn

  Bygdekvinnelaget i Frogn hadde igjen lagt tilrette for et flott høstmarked i strålende sol.

  Les mer…
  01.10.2019 09:47

Flere nyheter

lagt til handlevogn