Det startet med en lapp som raskt ble forvandlet til forskjellige utgaver av grytelapper. Ved hjelp av symaskinen, blir skisser til modeller og modellene til morsomme hverdagsprodukter. Modellene er tegnet og sydd av meg, og har et lekent preg i form og farge. De skal være til nytte, men også få frem smilet- derfor SmileSting. Prosessen med å lage de ulike modellene gir meg masse energi, og energien gir inspirasjon til nye modeller. 

Under prosessen med å lage modellene oppdaget jeg at de "fikk liv". Spesielt gjelder det modellene som har øyne. Ved å justere litt, så kom det frem ulike personligheter. Dette resulterte i at de måtte få navn. På de ferdige modellene ligger det derfor et "historiekort" som fortelle hva navnet er og litt om deres personlighet. I tillegg er det beskrevet hva de er laget av og hvordan de kan vaskes.

I 2 1/2 år har jeg lagt ut et nytt mønster hver måned. Totalt er det blitt 32 mønster. Disse vises i fanen SmileSting-mønster og kan kjøpes i nettbutikken. Videre utover vil jeg fortsette med å lage nye mønster, men noe sjeldnere. På den måten får jeg tid til å gjennomarbeide nye ideer. Vanskelighetsgraden vil nok også justeres litt opp, men fortsatt skal det være lagt opp slik at de fleste kan klare å lage sitt eget eksemplar av modellen.

Nytt år med nye Sy-muligheter

Nyheter

Da er et nytt år begynt, - med alle de muligheter som ligger forran oss. 

Personlig har jeg brukt noen av fridagene til å sjekke hva jeg har av tekstiler. På den måten kommer ideene, og jeg ser hvilke farger jeg ønsker å bruke utover nå. I mine hyller manglet jeg litt av de lyse fargene,- de som er så deilige nå som det så fort blir mørkt ute. Det passet bra at bestillingene jeg hadde gjort har kommet inn, og det er nå flere deilige lyse farger i nettbutikken. Jeg gleder meg til å lage noe nytt med disse fargene!

Sjekk ut i nettbutikken, og se om du faller for noe som kan supplere ditt lagerutvalg!

Siste nytt:

Twister brukt til 3 1/2 inch kvadrater

Ny "Twister"-linjal til 3 1/2 inch kvadrater.

Twister-linjalen "Primitive Pinweel Template er blitt min nye favotitt. Er du som meg, vokser haugen med rester. Ved å bruke twisterlinjalene, kan man sette sammen lapper og få et spennende resultat. Denne størrelsen på twisterlinjalen er perfekt til mindre arbeider som løpere og brikker, og jeg får brukt opp mye rester. Man kan jo også lage mer "kontrollerte" arbeider, slik jeg har gjort med Juleløperen med "Twist". Det kommer nok flere mønster med denne linjalen utover våren, - jeg gleder meg allerede til å jobbe videre med den.

Linjalen er i hardplast og med tydelig markering for riktig plassering. 4 gode gummiknotter gjør at den sitter godt på tekstilet og er grei å skjære rundt. 

Prøv den selv,- og ikke skyld på meg hvis du blir hekta!

Hvis du ønsker å sy "juleløper m/ twist" (mnd. mønster for oktober) og trenger twister-linjalen, kan du bestille dette som sett. Sjekk i nettbutikken under mønster og materialpakker

Tekstil med metallic prikker og fargegradering

Da er de nye stoffene lagt inn i nettbutikken.

Endelig har jeg fått lagt de nye rullene inn i nettbutikken. Personlig har jeg planer om en løper hvor jeg utnytter variasjonen av prikker og fargegradering, men bruker kun ett stoff. Gleder meg til å utforske mulighetene!

Kork

Kork som tekstil

Jeg koser meg med å prøve ut nye produkter. Det nye nå er å bruke kork. Det gir et litt "røft" uttrykk, og fungerer godt sammen med andre tekstiler.

Sjekk modellen for mars, så ser du eksempel på hvordan kork kan brukes. 

I nettbutikken finner du nå 2 ulike kork-produkter.  Bredden på rullene er 63 cm og biten er kuttet i 50 x 63 cm. Produktet ligger under fanen "Vatt o.l"

Gnomene som passer på tennbrikettene

Høstens messer og julemarkeder planlegges!

Tusen takk for alle hyggelige besøk, spennende samtaler og mange salg på messer og markeder i fjor. 

Planer for høsten er igang. Første messe ut er Kjerringtorget 24 - 25. august. Skal også  delta på Hørtmarkedet i Frogn 21 - 22. sept.

Julemarkeder:

23. - 24. nov: FolloDesignernes julemarked på Waldermarhøy, Ski

30.nov - 1. des.: Den lille lune, Greverud

7. - 8. des.: Julemarked Bånkall Gård, Olso

Julemarkedene er mindre lokale markeder, men veldig hyggelige. Er du ute etter unike gaver, så bare stikk innom.

Håper vi sees!

 
  

Julemarked på Bånkall Gård 2019
Kunst, håndverk og design-messen 2018
Kunst, håndverk og designmessen 2017
"Storproduksjon" av gnomer,- snart klare for nye markeder

 
  

Kjerringtorget 2019
Litt fra utstillingen min på Kjerringtorget 2018
Et knippe av årest modeller på catwalken
SmileSting presentert på catwalken under Kunst, Håndverk og Designmessen 2017
Innimellom salgene vartet de opp med sang og musikk, -samt varm buljong

 
  

Høstmarked på Folkvang, Frogn 2018
Kjerringtorget 2017
Klar for kurs på årsmøtehelg med Norsk Quilteforbund

Nyheter

Flere nyheter