Hvem er jeg

Det startet med en lapp…

Det startet med forskjellige utgaver av grytelapper. Siden har det stadig dukket opp nye ideer,- papir og blyant er funnet frem, symaskinen blir satt i gang. og nye modeller har sett dagens lys. Inspirasjonen kommer fra ting rundt meg, og jeg koser meg med å finne uttrykk og form på de ulike modellene. Mottoet «-til nytte og glede» har jeg tatt med inn i designet, og håper det oppleves slik for andre også. 

Litt om meg. Jeg, Marit Masdal, er utdannet spesialsykepleier, og har være leder i helsevesenet i mange år. Jeg har også en utdanning som interiørkonsulent, og har drevet firmaet Attraktive Rom hvor jeg blant annet hjelper kunder med innredning, fargevalg og boligstyling.

Men altså, høsten 2015 tok jeg frem symaskinen og begynte å sy opp modeller jeg hadde tegnet. Under navnet Attraktive Design, testet jeg responsen på modellene. Det var veldig morro å oppleve så hyggelig respons på mine lekne og litt spesielle modeller. Etter svært hyggelige opplevelser på ulike markeder og messer, har jeg valgt å satse. Firmaet SmileSting er etablert, og jeg selger nå mine modeller fra egen nettbutikk. I tillegg lager jeg mønster til flere modeller, slik at andre syglade personer kan oppleve den samme kreative gleden som jeg. Har også etterhvert fått flere fine tekstiler i bomull og lin, og det vil komme mer etterhvert.

Jeg vil fortsette å delta på messer og markeder både lokalt, men også på noen større andre steder i landet. Det er viktig og veldig hyggelig å møte kundene direkte. Responsen på hva andre opplever i fht. modellene gir inspirasjon og energi til å lage mer. Derfor håper jeg du stikker innom standen min hvis du skulle være i nærheten. 

Utsalgssteder

Det er få forunt å ha en slik søster som meg! Hun har vært en viktig diskusjonspartner når det gjelder oppstart av firmaet mitt, både som pådriver og med egne erfaringer som grûnder. I tillegg (og ikke minst) så lager hun så fine glass! Bare se bilder fra borddekorasjonene. Glassene er en inspirasjonskilde både med og uten innhold!

Glasshytta startet opp i 1998 i et gammelt bilverksted i Vivestad, - i indre Vestfold. Anne Ka er både designer og glassblåser. Hun inspireres av naturens skiftende farger, hvor ruskevær er like fint som solskinn. Hennes motto er å lage glass som skal være en nytelse for øyet, behagelig å holde i og samtidig funksjonelt i bruk. Ta en titt på hennes hjemmesider www.akglass.no eller se henne i aksjon i eget verksted. Hun har også forhandlere over hele landet,- f.eks. BRUDD på Grûnerløkka, Oslo, Det Gule huset, Asker, Bærum Kunsthåndtverk (for flere se forhandlerliste på hennes hjemmeside).

Kjerringtorget 2016 Kjerringtorget 2016 Kjerringtorget 2016 Kjerringtorget 2016 Kjerringtorget 2016 Kjerringtorget 2017

Kjerringtorget i Nesbyen er et kjent håndverksmarked som arrangeres siste helgen i august hvert år. Det er kun "Kjerringer" som får lov å delta her, og det er strenge regler for at produktene må være laget av/designet av kjerringer og skal selges av kjerringer. I 2016 jeg fikk lov å delta med mine produkter for første gang, og det ble en veldig hyggelig opplevelse. Suksessen ble gjenntatt i 2017, 2018 og 2019, med mange hyggelige besøk. Er du på markedet, så kom innom da vel!

Kunst, håndverk og design-messen 2017

En annen stor messe er Kunst, håndverk og design-messen i Oslo. Dette er også en stor messe med mange flinke utstillere. 

Aktuelle messer og markeder

Kjerringtorget, Nesbyen

Høstmarked på Frogn 

Julemarked på Bånkall Gård, Oslo

Den lille lune julemessen, Greverud skole

Smilesting

Modellene ble godt mottatt, og etterhvert gikk all tid med på å lage nye samt sy opp flere av de "gamle". Tilbakemeldingene var at tingene mine var annerledes,- modeller til å bli glad av. Dette inspirerte til å satse videre på søm og modellutvikling. Våren 2017 etablerte jeg derfor firmaet og nettbutikken SmileSting. Jeg håper med dette å kunne tilby modeller og syutfordringer til andre med glimt i øyet.

Fortsatt vil jeg selge mine ferdige modeller, men jeg ønsker også at andre kan ta del i gleden med å få frem morsomme og annerledes ting til hjemmet. Jeg lager derfor også mønster, slik at andre sømglade kan tilbys mønster på modeller litt ulik det de andre modellutviklerne tilbyr. I tillegg har jeg fine tekstiler i bomull og lin og aktuelt utstyr som kan kjøpes i nettbutikken.

Høres dette interessant ut? Sjekk min hjemmeside og lik meg på facebook, så ser du nyheter og flere bilder etter hvert.

Så håper jeg at modellene kan være til nytte og glede!

Kurs

Våren 2021 ble jeg invitert av Oppegård husflidslag til å lære bort litt av det jeg har lært i forbindelse med lappesøm/patchwork. Det var en spennende utfordring, og jeg holdt dermed mitt første nybegynnerkurs. Siden har det blitt flere kurs, for her var det stor iver i å lære mer.

Alle kursene har vært helgekurs (lø/sø), slik at vi har hatt god tid til å sy og riktig kose oss med denne flotte, kreative hobbyen. Nybegynnerkurset hadde en "teoridel" i forkant,- en kveld hvor vi snakket litt og historien, utstyr og ulike muligheter innenfor lappesøm. Vi bruker symaskinen aktivt, 

Kursene har blitt godt mottatt, så jeg kan gjerne dele denne sygleden med andre hvis det er interessant.

Aktuelle kurs (foreløpig):

  • Begynnerkurs i lappesøm / patchwork (teori 1 kveld + lø/sø - tot. 10 timer)
  • Papirsøm / Fondation Paper Piecing (lø/sø - tot. 8 timer)
  • "Lek med kontraster" (lø/sø - tot. 8 timer)
lagt til handlevogn